Другият човек във връзката трябва да ви допълва, той не е ваше притежание

Любовта е чувство, което е толкова силно, че понякога излиза извън контрол. Накрая се превръща в мания. Не е лесно да разпознаете кога сте в капана на обсебването или кога наистина изпитвате любов.

Любов или обсебване?

Нещо се случва, когато се окажете обсебени от друг човек. Изграждате стена около връзката, която в същото време ви пречи. Тaзи изключителност ви дави. Това се случва, защото през повечето време искате да контролирате всичко. В резултат на това се оказвате пълни със съмнения и тревога, вместо да сте спокойни и да се наслаждавате на връзката.

Любовта от друга страна, оценява честността между хората в отношенията.

Когато възникне обсебване,явно ни липсва нещо. Нуждаем се от нещо, което нямаме. В резултат на това ставаме обсебени.

Но когато говорим за любов, ние не говорим за някой, който ни изпълва. Вместо това говорим за някой, който ни допълва.

Съществува приемане в любовта, а обсебването в любовта може да ни държи в капан дълго време

В момента, в който една двойка се раздели, винаги има период на болка. Трябва да преминете през това. Но рано или късно ще приемете реалността.

Въпреки това с обсебването това не е така. Има болка, но не можем да я пуснем. Оставаме в капан или обвързани. Много пъти може да не постигнем приемане, ако не започнем терапия.

Другият човек е човешко същество, това трябва да е очевидно. Обаче, когато говорим за обсебване това не е толкова ясно. В тези случаи другото лице е като част от собственост. Той е нещо, което ви принадлежи. По този начин може да ви даде нещо, което ви липсва. В сърцето си мислите за него, сякаш ви е „длъжен“ и че не можете да живеете без него. Поради вашите нужди, той престава да бъде човешко същество и става притежание.

Когато говорим за любовта, се има предвид другия човек. Той може да се радва на неговите права, както и на свободата си.

Често обсебените  манипулиране, любовта не е любов, когато е свързана с манипулиране на другия.  Понякога единият партньор развива липсата на интерес към другия в една връзка.

Ако говорим за любов, това те прави тъжен. Но накрая вземате решение и приемате това. Въпреки това, в другия случай това не е нещо, което се случва. По-скоро се използва като оръжие срещу другия човек. Като прави това, той кара другия човек да се чувства виновен за тази липса на интерес.

Комуникацията и съпричастността са основни елементи за всяка стабилна двойка. Това помага на всичко да протича гладко. Въпреки това, в отношенията, където е налице обсебване, липсва комуникация или често тя е погрешно изтълкувана. Вместо това има страх, че другият човек може да избяга, да отлети или да ни напусне.

Любовта не винаги носи личностно  щастие, но по презумция желае другият да е щастлив.

Изпитвали ли сте някога тези две форми на „любов“ или вярвали ли сте, че обичате? Хората, които стават твърде обсебени в отношенията си, завършват много зле.

Техните нужди не се посрещат. Ако във всеки един момент всичко се промени, те напълно губят контрол. Те не позволяват на никого да се промени или да стане нещо различно. Дали са всичко за другия човек. Но те са забравили за себе си. В такъв момент единственото решение е да се намерят отново.