За билките и зодиите

Всяко растение съдържа определен набор от вещества, полезни за човешкият организъм. Планетите с излъчванията си влияят на растенията, а от там те и на нас. Всяка зодия има билка, която най-добре пасва на характеристиката и.

Овен – Лютива мента

Хората от тази зодия са доста вироглави и инати. Набележат ли си цел, преследват я до дупка без значение дали ще си строшат главата. Ментата, е подходяща за Овена, привлича богатството, носи му късмет и помага на представителите на тази зодия да постигнат по-лесно всичките си цели. Чаят от билката е полезен при раздразнени черва и други храносмилателни смущения. В нея има вещества, които са с антиоксидантно и противовъзпалително действие, което помага при алергии.

Телец – Мащерка

Телците са доста чувствителни натури и обичат силните аромати. А този на мащерката е точно такъв. Тя пречиства тялото и ума и подобрява съня. Хората от тази зодия често са нервни. Чаят от мащерка помага при стрес, защото билката действа успокояващо.

Мащерката също действа като антисептик. Помага при болки в стомаха и колики при бебетата. Дезинфектира и спомага за отделянето на храчки.

Близнаци – Лавандула

Рак – Подбел. Подбела е семейна билка, а коя е една от най-грижовните и семейно ориентирани зодии ако не ракът. Подбела е символ на единството на противоположностите. Свързан с е с мъжката енергия Ян и за това се е използвал за укрепва-не на бойния дух и за повишаване на мъжествеността. Тази билка носи баланс на енергията. Когато има пасивност около вас или в дома е добре да сложите цветчета под бел. Сухите му цветове могат да премахнат отрицателната енергия, ако ги сложите в някой ъгъл на помещението, където най-често се намирате.

Лъв – Лайка

Лъвовете са хора пълни със сила и желание да бъдат забелязани на всяка цена. Лайката подобно привлича внимание и е една от най-известните билки сред природата. Чаят от лайка, помага на лъва да се успокои и отпусне напрежението.  Рисковата зона на Лъва е гърлото. Често от там започват нежелателни инфекции. Профилактична гаргара с лайка му помага да намали рисковете до минимум.

Дева – Еньовче

Каква друга билка подобава на Девата, лечителя на зодиака, освен тази, която цъфти навръх Еньовден? Трябва ви еньовче – цветето на здравето и дълголетието. Еньовчето, известно още като лепка, заради лепкавите си листа, е един вид пенкилер сред билките. Лекува безброй въображаеми и истински болести, сред които болен стомах, чернодробна цироза, ревматизъм, бъбреци, висока температура, пърхот и обриви. Пречиства организма от токсини.

Везни – Карамфил

Везната има нужда да поддържа тонуса си висок, за да може да е винаги в равновесие, което е в основата на неговата енергичност. Когато и липсва енергия или се нуждае от повишаване на градуса, най-добре е да заложи на Карамфила. Той повишава леко телесната и температура и катализира метаболизма и.

Скорпион – Мурсалски чай

Скорпионите трябва да се научат да изразявате потиснати чувства и да поработите на самочувствието. Мурсалският чай е билката чудо из Родопите, панацея и лек за много болести и естествен афродезиак. Мурсалският чай повишава настроението. Съблазнителният и сладък мирис и вкус на това растение, го кара да бъде харесвано и от малки и от големи.

Стрелец – Жълт кантарион

Слънчевото цвете съдържа в себе си големи количества хиперицин , който в комбинация с останалите му съставки произвежда в организмът серетонин – хормона на щастието. Жълтият кантарион помага на стрелците да запазят доброто настроение, слънчевата усмивка и така познатият авантюристичен дух. Оптимизмът с който тази зодия заразява, можете да откриете в извлека от жълт кантарион.

Козирог – Мечо грозде

Мечото грозде подпомага Козирозите да отстраняват ненужните вещества, шлаки и токсини от организма си. Заради своята специфична чувствителност те често не показват емоции, но отвътре страстите бушуват. Като по този начин задържат в себе си всичко.  Огромната енергия, която те изразходват в тази насока, се осигурява по-лесно когато в храните им присъства тази билка.

Водолей – Оман

Безразсъдно свободолюбивият водолей, който често е нетактичен има остра нужда от черен или бял оман. Обръщаме внимание на берящите, че черният оман е лилав, а белият – жълт. На първия му викат зарасниче, защото стимулира костната и чревната тъкан. Белият оман е убиец на всички бактерии. И двата лекуват рани и физически и душевни.

Риби – Ехинацея

Хората с тази зодия винаги са неразбрани и често не знаят какво искат. Когато им се налага да вземат важно решение, те дълго го обмислят. От друга страна Рибите имат силна интуиция и ехинацеята е билката, която им помага в тази насока. Тя има силни лечебни свойства и се смята за мощен имуностимулатор. Ехинацеята помага за зарастване на рани, при възпаления, респираторни инфекции, обриви, синузит и други.