Масово хората мислят, че когато се появят първите симптоми на болест, те трябва да се натъпчат обилно с храна. Рядко някой се замисля, че е много по-ефективно да се направи точно обратното – още при първите най-малки сигнали и симптоми за болест, човек да остане на пълен глад за 24 часа (на вода или в краен случай на сокове), в които организмът сам да се справи с болестта, като пренасочи енергията си към нея, вместо да я хаби за храносмилане. Логично, нали?
Но защо да не се лекуваме и докато се храним, чрез самата храна, чрез прием на подходящите плодове и зеленчуци за нас?
По формата на храната, може да съдим какво лекува и за какво е полезна тя.

Морковите приличат при разрез на човешкото око и помагат на очите
Когато разрежете моркова, ще видите защо. Колкото повече моркови се сещате да хапвате, толкова по-малка е вероятността на старини да имате проблеми с очите. Яденето на моркови увеличава притока на кръв към тях. А бета каротена в тях предотвратява развитието на катара.

Орехът прилича на мозък и е полезен за мозъка
Умът има нужда да бъде подхранван, особено с орехи. Забележете на какво напомня той, когато махнете черупката му. Съдържанието със сигурност подпомага мозъчната дейност, като способства развитието на повече нервни клетки. те намаляват риска от деменция, като изхвърлят токсините от мозъка.

Гроздето наподобява алвеолите на белите дробове
Гроздето намалява риска от рак на белите дробове и енфизем. Гроздовите семена съдържат вещество наречено проантоцианидин, които намалява тежестта на астматичните пристъпи.

Бобът много наподобява външно бъбрек
Бобът помага за правилното финкциониране на бъбреците. Усигурява им множество витамини и минерали и дърпа токсините от тях.

Целина за костите
Целината и особено нейните стъбла лесно могат да бъдат оприличени на човешките кости. Хрупайте я, за да сте здрави и силни. Целината е богата на натрий, които е една от основните съставки на костите. С консумацията на целина предотвратявате атеропороза.

Крушите, патладжанът и авокадото наподобяват матката при жените
Полезни са за правилното функциониране на матката и яйчниците. Те има фолиева киселина, което подпомага развитието на бебето при бременните, създава идеални условия за зачеване, насища организма с витамини.

Смокини, те наподобяват мъжките тестиси
Смокините са пълни с вещества увеличаващи броя и мобилността на сперматозоидите. Като цяло подобряват мъжката потентност.

Грейпфрут наподобява формата на гърдата
Той може да се използва за превенция от рак на гърдата. Грейпфрут, портокал, помело и лимон подпомагат правилното функциониране на лимфите и млечните жлези.

Маслините са с форма на яйчници
Описани са и в Библията, маслините символизират началото, те имат благотворно влияние върху женската полова система .Редовната консумация на маслини предотвратява възпаления, гъбички, инфекции и развитието на бактерии на яйчниците.

Доматът има 4 отделения също като сърдечната камера
Доматът е благоприятен за сърцето, тъй като съдържа много лакопен. Съчетан с авокадо и зехтин той допълнително усилва тези свои качества.

Червено вино – прилича на кръв
Не само, че сега му е сезонът, а трябва да го пиете, защото той подсилва кръвта, не позволява на лошия холестерол да се шири на воля. Идеално средство, което гони инсулт и инфаркт, но внимавайте с количествата

Джинджифила прилича по форма на стомаха
Гадене и повръщане бягат от него, а тези, които страдат от стомашни оплаквания, също могат да се обърнат към джинджифила. Подобрява храносмилането и предпазва дебелото черво от развитие на тумори.

Гъбите в срез по средата приличат на ухо
Гъбите съдържат вещество полезно за малките костици в ушите пренасящи звукът до мозъка.

Лука в срез прилича на клетка
Лука подпомага функцията на кръвните телца, той пречиства клетките и натрупаните токсини в тях, като ги подмладява и подменя.

Женшенът много напомня на човешко тяло
Той се използва като холестично лекарство против всички болести, наред с пчелното млечице е еликсир за вечна младост.

Бананите напомнят на усмивка или форма на пенис
В действителност яденето на банани увеличава нивото на серетонини, което ги прави чудесен антидепресант.Той също така, действа като афродизиак при мъжете.

Тиквата има форма на пикочен мехур
Тя лекува и предпазва от възпаления пикочния мехур, пикочните канали и бъбреците. Помага при цистит, висока температура, запек, стомашни разстройства, сърдечни болки, нервни разстройства, затлъстяване.

Червеният сладък картоф е с формата на панкреас
Картофът лекува и предотвратява този орган от различни заболявания и възпаление. Картофът помага и при различни стомашни проблеми.
Сладките картофи уравновесяват (индекса на захарта в кръвта), което е изключително важно за балансираното хранене и това да не напълняваме от храните, които ядем.

Костилковите плодове
Всеки костилков плод е подходящ за лечение на камъни в бъбреците, жлъчката. Тези плодове предотвратяват образуването на такива „гости” в тялото ни.

 

Автор: Гена Живкова-Чолакова