Професионален грим

ИЗКУСТВОТО НА ГРИМА

ИЗКУСТВОТО НА ГРИМА

Грима е изкуство! Грима е магия! Грима е творба която се прави върху говорещо платно!

Векове наред за създаването на привлекателна и очарователна визия се е използвала декоративна козметика. Идеята за разкрасяване на лицето – ГРИМЪТ, датира като произход още от най-древни времена. Самият термин „козметика” идва от гръцкия глагол „kosmetike”, което означава украсявам и всеки уважаващ се гръцки дом в древността е имал на разположение човек, който да отговаря за грима и козметиката на хората, живеещи в него. Първите средства за разкрасяване датират още от пещерната ера, като грим използван от мъже – вождове и жреци, които рисували лицата си в почит към боговете или за да плашат враговете си по време на битка. По-късно едва след възникването на големите цивилизации в Египет, Шумер и Китай, жените започнали да ползват грима, като средство за прелъстяване и постигане на дълготрайна младост и красота.

Занимавам се с грим вече повече от 20 години в различни области. За мен грима е предизвикателство и изкуство. Много обичам да се занимавам с професионален грим. Киното, телевизията и театъра имат своите трикове, с които да въвлекат публиката в своя свят от музика, осветление, декори, специални ефекти и не на последно място – грим. Магията на киното през днешния ден повече от всеки път разрешава да можем да забележим всичко на екран – фантастични светове, чудни същества, магия. И за мен е огромно удоволствие когато мога да бъда част от тази магия.

При създаването на образ е много важна връзката между актьор и гримьор“, няма нещо, което художник-гримьорът да не може да направи по визията на актьора, стига да има добра симбиоза, творческа мисъл и креативност.

Дневен грим

Дневен грим

Дневният грим трябва да е максимално естествен. Нужно е да бъде лек и семпъл и издръжлив така, че лицето ви да изглежда свежо през целия ден.
За разлика от вечерния грим, в него преобладават светлите тонове и нюанси.
През деня тъмните и ярките наситени цветове изглеждат твърде провокативно и безвкусно, затова не се препоръчват.
Дори когато имате повод през деня, трябва да се внимава да не изглежда грима прекалено тежък. Дори да ви се иска повече черно около очите, това едва ли е най-доброто решение, защото по този начин бихте придали усещане за вечерна обстановка.

Дневният грим се съобразява с дневната естествена светлина и не е строго задължаващ към дрехата. Основата за грим трябва да е максимално близка по цвят до цвета на вашата кожа, тъй като на дневна светлина разликите в тоналните нюанси личат най-много.

В повечето случаи се прилагат по-нежни и леки нюанси на цветовете, които да не дразнят или да действат фрапантно, а само да подчертават нежно без да се натрапват. Матовите цветове са за предпочитане тъй, като изглеждат по-естествено и по-лесно се сливат с основата. Блестящите тонове отразяват светлината и придават на погледа искрящ вид. Балансираното им съчетание подчертава по най-подходящият нащин лицето ви.

История на ретро грима в стил 20-30 години на XX-век

История на ретро грима в стил 20-30 години на XX-век

Грим в ретро стил е идеален за вечерно парти, но и смело може да се ползва в ежедневието. Ретро стилът се връща обратно в модата, а с нея придобива популярност и ретро гримът.

През 20- те години на миналия век голямата част от жените започнали да подчертават красивите си очи като нанасяли на горните клепачи мазнини черни сенки и очертавали контурите на устните си. Това било само началото на една нова ера в грима. Четиридесет години по-късно, тъмните нюанси на червилото започнали да се заменят с сочни червени цветове. В същото време се целяло да се подчертае невинността на очите и едновременното им порочно излъчване, което се постигало благодарение на точно и ясно нанесена очна линия и изкуствени мигли. Днес, съвременните стилисти имат свои собствени правила в създаването ретро грим, но приликите са определено очевидни…

Вечерен грим

Вечерен грим

Вечерният грим е чудесна идея за всяка дама, която иска да изглежда неотразимо. Той придава загадъчност на погледа и е особено предпочитан, когато става дума за някое официално събитие. Вечерният  грим придава тайнственост, мистерия и дълбочина на погледа и е много актуален и през този сезон. Това е един от най-често използваните стилове на грим, който акцентира предимно на очите.

Очите са огледало на душевната красота и неслучайно първи привличат вниманието на околните, ето защо това е един от най-добрите начини да подчертаете своята индивидуалност и красота.

Вечерният  грим на очите винаги допринася за бляскавия, секси и атрактивен външен вид. Целта  е да привлече погледите на всички навсякъде, където се появите. Той е подходящ за парти или официален повод, като всичко зависи от цветовете, които се използват. Цветовите тонове варират из цялата гама – от сиво, зелено, лилаво, цвят слива, синьо, различни комбинации на черно и червено, черно и синьо, и т.н. Избира се комбинация от цветове, която подхожда на тена на лицето ви и цвета на очите, като я съобразите с тоалета, който сте избрали. Ключът към перфектния опушен ефект е правилното комбиниране и преливане на сенките. Трябва да се смесят цветовете безупречно. Опушеният грим със сигурност ще ви накара да изглеждате ослепително!!!

ГРИМЪТ ЗА НОВОГОДИШНАТА НОЩ

ГРИМЪТ ЗА НОВОГОДИШНАТА НОЩ

В навечерието на Нова година всяка жена иска да изглежда ослепително .

Гримът за новогодишната нощ трябва да прави впечатление, без значение дали е прелъстителен, класически или авангарден. 

Основните правила, към които трябва да се придържате са – повече наситеност, блясък и повече яркост.

Когато казваме че гримът за новогодишната нощ трябва да е по-бляскав, ярък и наситен това не означава, че гримът трябва да бъде много. Трябва да запазим хармонията между цветовете, които ще използваме.

И за да не сгафите, ето още няколко съвета или стъпки, към които да се придържате:

За по-изискан вид използвайте фон дьо тен или с матова или със сатенена консистенция, която ще ви предаде точно този ефект.

„Поиграйте си” със светлината на лицето. Използвайте коректор и направете много дискретно конкуриране. Подчертайте формите които харесвате. Обърнете внимание на Т-зоната(цялата дължина на нослето и зоната между веждите и малко по-високо от нея). Поставете коректор под очите във формата на триъгълник и върху брадичката. Това са местата и най-високите точки на лицето където светлината естествено го озарява. Приложете контрираща пудра или бронзант за по-тъмните участъци, като скулите, слепоочията, линията между челото и косата и под долната устна. Запечатайте всичко с пудра, за да се предпазите появата на лъщене. Можете да нанесете и много тънък, дискретен слой блестяща пудра върху лицето, деколтето, ръцете и раменете.

За скулите използвайте по-тъмен руж, а на ябълките на скулите по-светъл. Когато смесите двата цвята, това ще предаде по-естествен вид, който търсим.

За гримирането на очите има милион варианти, но когато говорим за празничен грим ключовата дума е „блясък”. Празничността идва от блясъка в очите, блестящите частички, брокати, сенки или камъчета. Ако не ви е до блестящи сенки, използвайте очна линия със същият ефект, която ще вкара блясък в грима и няма да изглежда натрапчиво.

Ако не сте прекалили с блясъка в очите, можете да използвате брокатено или перлено червило. Ако все пак не сте толкова дръзки и смели, за грим в новогодишната нощ заложете на гланц или матово червило в неутрални близки до цвета на устните ви цветове.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Content is protected. Right-click function is disabled.