Обичате ли да сами да правите и оформяте подаръците и честитките за вашите близки и приятели? Днес на вашето внимание представям един модел за зетобразна ефектна  картичка. Зетобразните картички са лесни за приготвяне, отнема буквално няколко минути и след това зависи от вас как да я украсите. Този стил на картички е много популярен, чудесен е както за начинаещи, така и за напреднали.

В началото трябва да имате идея какви материали искате да използвате и да си ги набавите предварително. Също и цвета на хартията. След като сте изяснили това можете да пристъпите и към самото създаване на картичката.

Стъпка 1 :

Нарежете 12 х 6 см. хартиен шаблон за гърба на картичката. След това изрежете парче картон с големина 11 1/16 x 3 14/16 см., за да създадете сгъната предната част на картичката. Двата шаблона могат да са с еднакви или различни цветове, избора е ваш.

Стъпка 2:

Прегънете шаблона от 12 „x 6 см. на две места (можете да използвате ако имате специален инструмент за това), на 3 и на 6 см. от началото на шаблона по дължината от 12 см. Същото правите и с по-малкият преден шаблон.

Стъпка 3:

Сгънете шаблоните и ги завъртете срещуположно така че двете дълги страни да се разминат, но да съвпаднат линиите на сгъвки.

Стъпка 4:

Това е момента в които трябва да проявите въображение и прикрепите към картичката неща които сте подбрали за украса, било като щампа, печат, или елемент

Стъпка 5:

Прикрепете дясната страна на предната сгъвка към центъра на края на дясната страна на основният шаблон и сгънете по линиите така, че да се получи картичката във затворен вид.

Стъпка 6:

Сгънете предната плоскост и залепете другия ръб, където предният шаблон се опира към задния за да ги съедините и от двете страни.

Така вече картичката е готова!