Barcellona – мястото където всеки може да открие по нещо за себе си

Интервю с Кремена Димитрова – General Manager

Как се роди идеята ти да направиш собствен здравословен бар?

Идеята дойде спонтанно по естествен път. Наложи се аз и мои близки хора да променим начина си на хранене. Известно време бях на режим в който броях калории, след това се хранех съответно резултатите от тест за нетолерантност към храните, в последствие минах на суровоядство, а сега съм много вдъхновена от Аюрведа. Аюрведа означава знание за живота, оттук и нейната философия, която се свежда до следване на принципите за природосъобразен и хармоничен живот.

С времето се убедих, че всеки режим се понася различно от различните хора. Искам при нас всеки да има възможността да намери нещо което обича или от което се нуждае в момента – детокс смути, ароматна чаша кафе с ядково или краве мляко, сурови крекери и бонбони, салти, прясно сготвена храна или сандвич “за из път”. Или да си купи хляб с квас и бутилка малиново вино за вечеря. Или протеини и хранителни добавки за сутрешното му смути.

С грижа подбираме продуктите (възможно най-натурални) и ги комбинираме по един новаторски начин за да създадем специални, уникални рецепти, за което благодаря  на готвач Николета Колева, която се съгласи да бъде част от екипа и да стартираме мястото.

Също така за мен е важно хората които работят да се чувстват добре и на мястото си. И съм благодарна, че в това време на липса на качествени хора за работа, екипа при нас е прекрасен и вярвам, че техния позитивизъм се усеща.

Защо Barcellona, почитател си на този град? Как ти хрумна идеята за името?

Идеята дойде от моя близка приятелка, която ми помогна с дизайна. Един ден тя ми каза – „Знам как ще се казва твоето място Bar cel (Celio-небе) lona (за благозвучие). Затова името е с двойно “L” -BarceLLona. Когато го чух много ми хареса, откликнах на 100% и така и остана.

С какво Barcellona е по-различен от другите подобни места в града?

В града има качествени места и не претендирам да сме различни и уникални. Това, което правим е, че наистина всички от екипа даваме най-доброто от себе си в името на този проект. Грижим се да създаваме вкусна храни без да добавяме консерванти и вредни съставки. За нас е важно да сме честни с клиентите.

Казват: „Хубавата храна сближава хората“. Вярвам, че един вкусен обяд има силата да промени емоционалната нагласа на човек, да му достави удоволствие и същевременно да нахрани пълноценно тялото. Това е нашата цел.

Какво би пожелала на читателите?

Иска ми се хората да гледат на живота повече от веселата страна и да му се наслаждават пълноценно. Да виждат красивите неща и да се променят към добро. Пожелавам го с цялото си сърце.

Автор: Гена Живкова