Животът е твърде шарен и с различни нюанси и разнообразен, за да си поставяме ограничения и да избираме от само една възможност.

Освен в по-абстрактното си значение животът е шарен и в по-стандартния смисъл на думата. Огледайте се – всичко около нас кипи – от природата, с естествените й цикли и красота, през хората, които търсят индивидуалността си, от резултатите от човешкия ни стремеж, та чак до нашата си личност, нейния мироглед и желанието й за полет над всичко. А всеки иска да лети, нали така? Колко пъти сте се улавяли, че съзерцавате птиците в небето с лека доза завист на свободата, която имат? Аз със сигурност съм го правила. Колко пъти сте сънували, че се издигате над всичко, чувствайки се леки, щастливи и отново – свободни? На мен ми се е случвало.

Например сложете си слушалките и усилете музиката силно. Представете си как танцувате. Животът е постоянен танц. Той определя музиката, а ние трябва да танцуваме.

Легнете на земята и подпрете краката си на стената. Обуйте цветни чорапи и се вгледай в тях. Животът е шарен. Той определя цветове, а ние трябва да направим дъга от тях.

Запалете ароматна свещ. Хванете я с двете си ръце и ги сгрей. Животът е толкова горещ. Нужно е само да знаем как да го запалим и да поддържаме пламъка.

Хапнете парче от любимия си десерт. Животът е като шоколада. Понякога е сладък, а друг път – горчив. И в двата случая трябва да се преглътне.

Пуснете си плейстейшъна и се забавлявайте. Животът е постоянна игра. Един път знаем правилата, а друг път – не.

Гледайте интересен филм. Животът е една прожекция с непредвидим край.

Поръчайте си уиски с лед. Виждате ли колко бързо се разтапят ледените кубчета? Така става и с живота – не се бавете.

Прави тези и много други неща. Животът е всяко наше действие. Той е и във всеки човек, с когото разговаряме. Той е в прегръдката от любим човек. Той е в мислите и вярата ни.

Подбирай всичко внимателно. Искаш да направиш нещо – действай. Ако смяташ, че имаш време – налей си уиски с лед. Наблюдавай как се топи ледът и помисли отново!
Живота е шарен и многолик, така, че си струва да го живееш!