Все още никой не е доказал, че чудесата съществуват, но това не пречи на хората да вярват в тях и да пазят надеждата, че и на тях ще им се случи някое.

Тази надежда става още по-силна по време на празниците, когато всичко изглежда по-добро и красиво. Ако ни се случи нещо, за което дълго сме мечтали на Коледа сме склонни да го наречем чудо, но ако същото нещо ни се случи през другото време на годината, ще го наречем просто късмет.

Ежедневно се случват толкова малки чудеса, които убягват от погледа. Защото имаме много работа, прекалено заети сме и т.н… Причини много. А истината е, че чудесата са вътре в нас. Понякога просто не сме подходящо настроени, за да ги видим или усетим.
Чудо е например раждането на дете! Чудо са първите му думи! Първите му крачи! Просто трябва да намерите правилната гледна точка!
Вярвайте в себе си, следвайте мечтите си и не се поддавайте на отчаянието, мислете позитивно и… ето едно чудо.
Животът ни ще бъде малко по-добър, ако не обръщаме внимание на всички лоши моменти и се усмихваме… и не забравяйте да мечтаете! Мечтите ни отличават и правят уникални създания на Земята и ни дават сили и увереност в собствените ни възможности!
Чудесата са малките неща, които ни правят щастливи и не трябва да ги изпускаме в стремежа си към по-големи.
Аз вярвам и в чудесата, и в приказните герои и обичам приказките, защото ме карат да мечтая! Всеки път ми разкриват един вълшебен свят, неподправен и чист, пълен с чудеса!
Всеки човек има нужда поне за малко да се върне назад към детството и да си припомни какво е да си дете поне за малко, защото детството е най-невероятната приказка, която всеки един от нас е преживял!